Litecoin

Sedan kryptovalutan Litecoin såg dagens ljus under 2011 har den blivit allt mer populär att investera i. Denna valuta används för att du ska kunna överföra pengar direkt till och från privatpersoner/företag, vilket innebär att valutan inte kräver några mellanhänder. Det är matematik som ser till att det blir ett säkert nätverk och gör att du själv kan påverka din egen ekonomi. Att handla med Litecoin innebär att du kan göra snabbare transaktioner.

Litecoin vs Bitcoin

Det finns några skillnader mellan Litecoin och Bitcoin och en av dessa är hastigheten när det gäller transaktionerna. Litecoin är cirka fyra gånger snabbare än vad Bitcoin är. Dessutom klarar Litecoin av att hantera fler transaktioner på en och samma tid. Det finns också en skillnad mellan antal mynt som finns tillgängliga på marknaden. Bitcoin har en gräns på 21 miljoner slantar och Litcoin har en gräns på 84 miljoner.

Börsvärdet mellan valutorna är relativt likartat och båda två tillhör bland de fem populäraste kryptovalutorna på marknaden. Säkerheten är mycket viktig i och med att du investerar i kryptovaluta. Förutom att din e-plånbok är krypterad, behöver du också att uppge ett lösenord innan du kan spendera och använda dina Litecoins. Skyddet ser till att hålla trojaner och virus utom räckhåll för dina investeringar och dessutom finns en säkerhetskontroll innan du betalar.

Vad kan du använda dina Litecoins till?

En kryptovaluta fungerar precis som de traditionella valutorna som du annars brukar använda. Litecoins kan du alltså därför använda för att betala för tjänster och varor. Oavsett om du vill köpa kläder, smycken eller vill roa dig på spelsajter finns det många ställen som erbjuder dig möjligheten att använda denna valuta så att du kan göra rätt för dig. Vill du kan du till och med ge bort Litecoins som present.

Från början var Litcoins avsedda för att du skulle kunna genomföra transaktioner på nätet och sedan dess har värdet både minskat och ökat beroende på olika marknadsfaktorer. Litecoins har gjort många personer rika och då på en väldigt kort tid. Börjar du investera i valutan är det bara för dig att hålla utkik efter ställen som accepterar Litecoin som betalningsmedel, vilket gör att du kan köpa saker utan att behöva använda vanliga pengar.

Mining av dina Litecoins

De datorer som kallas för miners använder sig av CPU- och/eller GPU-cyklar som ser till att komplexa matematiska problem blir lösta. Hos Litecoin är det alltså hashalgoritmer som hittar lösningarna mellan blocken snabbare jämfört med Bitcoin. Detta innebär att dina transaktioner sker mycket fort. Miners får även en belöning varje gång ett av blocken blir löst, då ett visst antal mynt fördelas mellan de som hjälpte till och till de med den kraftfullaste hasherna.

De som håller på att investera i kryptovalutor kan ansluta sig till olika grupper och i dessa kombineras datorkrafterna för att kunna ta del av belöningarna. I samband med att du producerar Litecoins gäller det att du har en mining-plattform som ser till att uppfylla de specifikationerna som krävs för att du ska kunna producera valutan. För att tjäna pengar på mining behöver du ha dyr utrusning för att kunna generera en rejäl avkastning.

Köpa och förvara Litecoins

Om du vill äga Litecoins och inte vill hålla på med mining kan du köpa valutan på olika webbplatser som håller på med köp och sälj av kryptovalutor. Då får du vara beredd på att det tillkommer avgifter, provisioner och liknande. Dessutom behöver du en digital plånbok att förvara dina Litecoins i, vilket inte alltid är så säkert. Ett gott råd är att aldrig investera pengar du inte har råd att förlora!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *